Rady a tipy pro nákup venkovního nábytku na zahradu, nebo terasu


 


Jestli jste si pořídili domek, nebo jen novou terasu a rádi byste měli venku na čem sedět, pak pro Vás máme několik rad na nákup zahradního nábytku.

Čím těžší, tím lepší (pokud s nábytkem nepotřebujete hýbat)

Málokdo se dívá při nákupu zahradního nábytku na jeho hmotnost. Přitom ta je velmi dobrým vodítkem k tomu, jak dlouho Vám nábytek na zahradě vydrží. Samozřejmě platí, že čím těžší tím je nábytek bytelnější a dá se očekávat, že déle vydrží.

Snažte se nakupovat co nejvíc kousků najednou

Sice je třeba počítat s tím, že půjde o větší jednorázovou investici, ale ideál je dopředu vše velmi dobře promyslet a kupovat celý set nábytku například i včetně lehátka, nebo třeba závěsného křesla najednou a ideálně od stejného výrobce. To samé pak platí i pro polstry, které mohou nejen přidat komfort, ale také všechny kousky nábytku barevně sjednotit a případně je i sladit s okolím (polstry se snažte barevně sladit nějakým výrazným barevným prvkem okolo místa, na kterém bude nábytek stát- může jít například o fasádu domu, barvu fólie Vašeho bazénu, nebo třeba barvu květin, které máte okolo terasy). Jedině tak máte zaručeno, že k sobě budou jednotlivé kousky nábytku sedět barvami i materiálem.

Snažte se myslet dopředu a zahradní nábytek kupujte už (nebo až) na podzim

Většina lidí kupuje venkovní sety nábytku na jaře se začínajícím hezkým počasím, ale pokud chcete ušetřit a jste ochotni se mírně přizpůsobit, vydržte ještě jednu sezónu s Vaším starým nábytkem a vyrazte na nákupy až na podzim. V této době se totiž mnoho prodejců potřebuje zbavit skladového, případně vystaveného zboží, takže můžete jednotlivé kousky sehnat běžně i za polovinu. Já osobně jsem takto koupila na x-nabytek.cz celý krásný set nábytku právě v posezónním výprodeji za 15 000,-Kč s tím, že se přes léto prodával za 32 000,-Kč (vím to, protože jsem na něho delší dobu koukala.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Materiály pro polstry na zahradní křesla. Jaký zvolit?