Materiály pro polstry na zahradní křesla. Jaký zvolit?



Většina z nás řeší při výběru polstrování na zahradní křeslo především barvu a vzor, případně možnost praní, ale mnohem méně lidí se zaměřuje na materiálové složení a jeho kvality, které je zcela jistě neméně důležité. V tomto článku si detailně popíšeme jednotlivé materiály a jejich vlastnosti. Podrobné informace o textiliích najdete např. na Wikipedii

Polyester s odolností vůči vodě a povětrnostním vlivům

Pokud hledáte materiál s vysokou odolností vůči povětrnostním podmínkám, zvažte polstry vyrobené z odolného polyesteru s impregnací nebo UV ochranou. Tento materiál dokáže odolávat slunečnímu záření, dešti a větru, což zajišťuje dlouhou životnost a udržení původní barvy i při intenzivním vystavení venkovnímu prostředí. Polyester bývá sice většinou tvrdší, ale o to déle vydrží a je jen minimálně nasákavý. Jedná se o většinu polstrů z nabídky ZDE.

Polypropylen pro pohodlí a snadnou údržbu

Pro potahy, které spojují pohodlí a snadnou údržbu, můžete zvolit polypropylenové látky. Ty jsou sice o něco draží, ale velice pohodlné na dotek a poskytují dobrou podporu. Jsou také odolné vůči skvrnám a snadno čistitelné. Díky této kombinaci vlastností můžete udržovat své polstry v optimálním stavu s minimálním úsilím.

Bavlna je sice pohodlná a měkká, ale také nasákavá

Bavlna je oblíbená pro svou měkkost a hřejivost a prodyšnost, takže je na první pohled na polstry jako dělaná. Bohužel na druhý pohled je to trochu jinak, protože bavlna je velmi nasákavá a navíc při dlouhém vystavení slunečním paprskům ztrácí barevnost. Pokud tedy trváte na bavlně, pak počítejte s nižší životností polstrů a pravidelnějším čistěním, protože s vodou se do látky vsakují také nejrůznější nečistoty.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Rady a tipy pro nákup venkovního nábytku na zahradu, nebo terasu